51 m Project Rainbow II

  • Interieur ontwerp:  deVosdeVries design
  • Design & Naval Architecture:  Dykstra Naval Architects
  • Werf:  Turquoise Yachts
  • Lengte:  51.32 m

Project Rainbow is haar leven begonnen in Nederland, voordat de romp werd gekocht door Turquoise Yachts. De oorspronkelijke schoener is door Dykstra Naval Architects getransformeerd naar een sloep getuigd 51 meter zeiljacht. deVosdeVries design heeft het oorspronkelijke interieur ontworpen en is ook verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp na de huidige transformatie.

Haar elegante en klassieke uitstraling zijn gecombineerd met een hoge verschansing voor een plezierige en veilige beleving tijdens het zeilen. Het dekhuis op het hoofddek biedt de gasten een prachtig uitzicht, met een aangrenzende kuip voor een prachtige zitplek tijdens het zeilen en mogelijkheid om buiten te dineren.

De indeling is geoptimaliseerd voor verblijf aan boord voor grote gezelschappen. De styling van het semi klassieke interieur doet denken aan de historische race jachten uit de jaren 30. Het overwegend Mahonie interieur met gedetailleerde panelen op de wanden en meubels is verfijnd met Ebbenhouten inleg details en Burls fineer bladen.

Het middelpunt van het jacht wordt gevormd door het grote dekhuis met rondom ramen, een grote eettafel voor 12 gasten, een pantry voor koffie en kleine hapjes en een lounge hoek. Aansluitend de kuip met ruime zitplaatsen. In de accommodatie bevindt zich in het achterschip over de volle breedte de eigenaars hut met een dakraam boven het tweepersoonsbed, dat een ruimtelijke en lichte sfeer geeft. Richting het voorschip liggen 4 gastenhutten die bereikbaar zijn via de centrale en rijkversierde doorloop. Elke hut heeft zijn eigen badkamer. De bakboord salon beneden dient als entertainment en relax ruimte, maar kan ook omgebouwd worden tot hut, wat het totaal aantal gasten op 12 zet.

Voor de mast is er een accommodatie voor 9 bemanningsleden verdeeld over 4 hutten en een kombuis met verblijfsruimte. Vanaf het voordek heeft de bemanning een eigen entree. Het dekhuis in het achterschip is voornamelijk bedoeld voor de bemanning tijdens het zeilen, waar zich ook de navigatie middelen bevinden. Op speciale momenten, als het schip bijvoorbeeld voor anker ligt, kan het dekhuis met aangrenzende kuip gebruikt worden als verlengstuk van de eigenaars hut.