Over ons

Met een kantoor aan het water in Amsterdam is deVosdeVries design gevestigd als algemeen en dynamisch ontwerpbureau voor jachten. Met hun kracht in exterieur en interieur ontwerp brengen Michiel en Riekus, met meer dan 20 jaar ervaring in de jachtbouw, een project naar een professioneel en hoger niveau.

Jachtontwerp is met alle facetten een boeiend proces. Zij combineren de schoonheid en functionaliteit en geven elk nieuw ontwerp een uniek en eigen karakter. Goed luisteren en geïnspireerd raken is de eerste stap naar een nieuw ontwerp en belangrijk voor het gehele proces, vanaf de eerste schetsen tot en met de bouwfase. Alle stappen kunnen naar wens van de klant worden uitgevoerd, waarmee deVosdeVries design een flexibele partij in het proces is.

Welke stijl u ook wenst, we willen het graag met u verkennen. Door onze internationale klantenkring en samenwerking met gerenommeerde jachtwerven, hebben we er vertrouwen in ook voor uw project een waardevolle partij te zijn.

We nodigen u uit om een kijkje te nemen bij onze projecten.

Michiel de Vos

Michiel de Vos

Naval Architect

Zeilde zijn vakanties met zijn ouders op de Scandinavische wateren en voer diverse Europese regatta’s met een wedstrijdteam op de 43’ ‘Bierkaai’. Kwam rond 2000 aan boord van de J-klasser ‘Shamrock V’ en voer daar professioneel met eigenaar en gasten over de wereldzeeën. Heeft een passie voor het ontwerpen en schetsen van schepen (en vliegtuigen…) en studeerde daarom scheepsbouwkunde in Haarlem. Begon zijn carrière bij Pieter Beeldsnijder, Hakvoort en Holland Jachtbouw om vervolgens in 2007 deVosdeVries design te starten.

Riekus de Vries

Riekus de Vries

Naval Architect

Groeide op aan de Vecht, waardoor het zeilen, onderhouden van boten en het plezier van de watersport met de paplepel werd ingegoten. Voer wedstrijden in diverse nationale klassen als ‘Solo’ en ‘Valk’. Zeilde zijn vakanties vroeger met ouders en inmiddels met eigen gezin op de internationale wateren. Riekus heeft een brede interesse binnen de watersport en het ontwerpen in het algemeen. Studeerde scheepsbouwkunde in Haarlem en leerde het vak bij Pieter Beeldsnijder door een 20 jaar lange samenwerking en startte in 2007 deVosdeVries design.

"‘Ons doel is om de wensen van de klant te vertalen naar creatieve, innovatieve en praktische ontwerpen’"

deVosdeVries design

"'Wij vinden het leuker als je aan een schip niet de ontwerper, maar de stijl van de eigenaar herkent.'"

NIEUWS

J8 Topaz Chaseboat @ St.Barths Bucket 2018

De volgboot die deVosdeVries design ontworpen heeft voor de J-klasse Topaz, is voor de tweede en opvolgende keer bij de St. Barths bucket. De RIB is in de winter van 2017 te water gegaan.

Foto: Michael Kurz

Read More

Contact

Contact