Nautor’s Swan 115

  • Interieur ontwerp:  deVosdeVries design
  • Design & Naval Architecture:  Germán Frers
  • Werf:  Nautor’s Swan
  • Lengte:  35.11 m
  • Tewaterlating:  2017

Brochure:

Het verzoek van de eigenaar was om “iets anders” en eigentijds te creëren, maar met een ongedwongen en gastvrije uitstraling, gebruikmakend van de uitstekende vaardigheden van Nautor’s jachttimmerlieden. De eerste ontwerpvoorstellen resulteerde in een geborstelde en lichtgrijze, gekleurde Eiken betimmering, met behoud van het basismateriaal dat Nautor vaak gebruikt voor hun interieurs. Dit is aangevuld met dosse en in boekvorm uitgevoerde boven panelen op de wanden

Het contrast wordt gevormd door de donkere en dosse Wengé-vloer, die is voorzien van een kenmerkend dwarsplank-detail. Het interieur heeft veel details, variërend van de prachtig vormgegeven en afgeronde hoekdetails tot de handgreep uitsparingen en tafelafwerkingen. Neutrale stoffering in een selectie van grijstinten maakt het geheel af en zorgt voor een koppeling met het grijze kleurenschema van het dekbeslag.

Nautor’s Swan 115

  • Interior Design:  deVosdeVries design
  • Design & Naval Architecture:  Germán Frers
  • Yard:  Nautor’s Swan
  • Length:  35.11 m
  • Delivered:  2017

Check the brochure:

The Interior Design Brief was to create “something different” and contemporary, but with a casual and welcoming feel, using the excellent skills of Nautor’s interior craftsmen. The direction determined by our initial design proposals resulted in a light grey, stained oak finish with a brushed treatment throughout, maintaining a link with the base material Nautor often uses for their interiors. We have complemented this with contemporary raised paneling on the upper sections of the walls, using a crown-cut veneer with bookmatched grain patterns.

Contrast is provided by the dark, crown-cut wenge floors, fitted with a distinctive cross plank detail. The interior has many details that make it extra special, ranging from the beautifully crafted, rounded corner details, to the handrail recesses and table finishes. Neutral soft furnishings in a selection of grey tones finish it all off and create a link with the grey color scheme of the deck hardware. It was a pleasure and a privilege to work in close collaboration with Nautor, who were always happy to supply ample samples that greatly supported the design process.

As a result, we were able to create a fully functional interior with all the required comfort and amenities constructed using lightweight foam and carbon cores in order to meet the strict weight requirements.